Udruga Ličana i Turistička zajednica pripremili bogat eno-gastro event
Prigodom obilježavanja Dana Grada Slatine, Udruga Ličana „Vila Velebita“ Slatina uz pokroviteljstvo Grada Slatine i Turističke zajednice Grada Slatine ovaj vikend priprema pravu eno-gastro poslasticu za sve ljubitelje autohtonih ličkih proizvoda.
Slatinčani i njihovi gosti će tako u subotu, 28. kolovoza, od 18 sati u paviljonu Parka 136. slatinske brigade moći prisustvovati prezentaciji tradicionalnih ličkih sireva i vrhunskih vina, u režiji jednog od najboljih hrvatskih chefova, dobitnika Michelinove zvjezdice – Gorana Kočiša.
Svi specijaliteti su zaštićeni i dio su cjelovitog sustava kvalitete hrane, pića i suvenira pod nazivom ‘Lika Quality’. Navedena oznaka dodjeljuje se proizvodima koji su proizvedeni na području Lika destinacije sukladno svim zakonskim propisima, a odlikuje ih viši stupanj kvalitete i imaju uporište u tradiciji.
Dan poslije, 29. kolovoza Ličani će upriličiti 13. otvoreno prvenstvo Slatine u kuhanju čobanca gdje će svoje kulinarsko umijeće velikodušno podijeliti s građanima. Kuhat će dva kotla tradicionalnog čobanca od ovčetine uz neizostavno Velebitsko pivo.
„Pozivamo sve građane i goste našeg grada da posjete programe koje smo pripremili. Želja nam je upoznati Slatinu s tradicionalnim proizvodima ličkog kraja, ali i u bližoj budućnosti u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Slatine povezati gospodarstvenike slatinskog i ličkog područja. Zahvaljujemo Turističkoj zajednici koja je prepoznala naša nastojanja za očuvanjem kulture i tradicije, kao i Gradu Slatini na potpori. Vjerujemo da ćete u subotu i nedjelju zaista uživati.“ – rekao je Željko Šnjarić, predsjednik Udruge Ličana „Vila Velebita“ Slatina.
Veselimo se Vašem dolasku!
(mf/Izvor: TZG Slatine, Udruga Ličana „Vila Velebita“ Slatina)