Održana redovna izvještajna i izborna skupština Udruge kuhara i slastičara grada Slatine
Dražen Šafar i dalje predsjednik, a Sandra Jadek dopredsjednica Udruge kuhara i slastičara grada Slatine

U Restoranu Miiss Bistro Slatina održana je redovna godišnja, izvještajna te izborna skupština Udruge kuhara i slastičara grada Slatine. Ova udruga je jedan od najvećih promotora Virovitičko-podravske županije diljem Hrvatske i u Europi, a potvrđeno jeo je to izvješćem o radu u 2024. godini koja je bila prepuna sudjelovanja na raznim natjecanjima i susretima, a prednjačila je naravno vlastita manifestacija Zlatni orah:
-Zlatni orah je i prošle godine bio naš najveći događaj i najveća promocija nađe županije, u 2024. posebno smo ponosni na srebrnu medalju naše Sandra Jadek na IKA kulinarskoj Olimpijadi u Stuttgartu. Uz niz manifestacija lokalnog karaktera, sudjelovali smo još na različitim gastronomskim događanjima u Ninu, Gospiću i Opatiji te organizirali nekoliko edukativnih radionica u strukovnim školama naše županije – rekao je predsjednik Šafar. Podnesena su potom i ostala izvješća te sva jednoglasno usvojena, a zatim je dana razrješnica starom te izabrano novo vodstvo Udruge. Na mjestu predsjednika i u novom mandatu ostaje Dražen Šafar, dopredsjednica je i dalje Sandra Jadek dok novi Upravni odbor čine Zoran Putniković, Vladimir Grgurić, Željko Jadek, Alenka Butorac i Jana Logarušić, Novi Nadzorni odbor čine Danira Vinković. Suzana Grgurić i Brigita Tutenov dok su Sud časti izabrani Zdenka Horvat, Daliborka Šafar i Andro Ostović. Novi/stari predsjednik Dražen Šafar zahvalio se na još jednom četverogodišnjem mandatu te naglasio kako je i plan rada za 2025. godinu već obogaćen 7. Zlatnim orahom:
-Ovogodišnji Zlatni orah bio je najbrojniji i najjači do sada sa 53 sudionika iz 5 zemalja uz nazočnosti eminentnih slastičarskih tvrtki iz Poljske i Italije što posebno diše važnost ovoga događaja. Zlatni orah je danas jedino natjecanje u Hrvatskoj koje organizira jedna kuharska udruge i najjače slastičarsko natjecanje u zemljama regije. U tijeku godine sudjelovat ćemo na niz gastronomskih događanja u Splitu, Opatiji, Gospiću, na Rabu, U Bosni i Hercegovini, Srbiji i u gotovo svim gradovima i kontinentalne Hrvatske. Naš najveći cilj je i dalje promovirati gastronomiju i slastičarstvo našeg kraja te pokazati kakvu kvalitetu kuhinje ima Slavonija i naša županija – rekao je Šafar. Svoje nedolazak zbog ranije preuzetih obveza ispričao je župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović no Skupštini je poslao pismo isprike u kojem je biranim riječima opisao rad ove udruge:
-Nažalost, nisam u mogućnosti doći na vašu Skupštinu, ali moram istaknuti da je ova udruga i njen Zlatni orah jedna od najvećih prepoznatljivosti naše županije na čemu se od srca zahvaljujem prije svega Draženu Šafaru i Sandri Jadek te potom i svim članovima koji rade ogroman posao. Volonterski pripremiti ovako što i još uz to putovati, raditi i promovirati županiju je vrijedno svake pohvale i zahvale, a naravno Županija i ja osobno ćemo vam uvijek biti prijatelj i partner u svakoj vašoj aktivnosti – napisao je župan Andrović.
(mf; Izvor: Vladimir Grgurić)